Blogolgatunk

Blogolgatunk

Költözés 3.

2016. július 12. - Sipulus

Még mindig költözés a téma - az is marad kábé egy hónapig.

Tegnap megvettem a repjegyeket augusztus 10-ére. A bőröndpénzt elsajnáltam, csak két 15 kg-os bőrönddel megyünk. Az első felderítő hadjáratra szerintem nem kell több cucc, bár Tania persze vinné a hátán az egész házat. 

Pénzügyek: Nagyjából 3-4 hónapra van elég pénzünk, ha egyikünk sem talál közben még ideiglenes munkát sem. Munkanélküli segélyt kapjuk majd, és talán a sakkból is csöppen valami... De ha három hónap alatt nem találunk állást, meg is érdemeljük, hogy éhenhaljunk.

A szállás a kemény dió, a legnagyobb kiadás: az árak nagyon durvák, az ingatlanügynökök meg elképesztően pofátlanok: 250 fontos adminisztrációs díj, 70 font szerződéskötési díj, 110 font regisztrációs díj... Ilyeneket látok mindenfele, nem győzök hüledezni. 

A regisztrációs díj befizetésével például arra nyersz jogot, hogy az ügynök fontolóra veszi a jelentkezésedet - aztán esetleg közli, hogy nem nyertél, sorry. Ugrott a 110 fontod. Hihehetlen, hogy az öntudatos, jogaikra érzékeny angolok között ezt meg tudják engedni maguknak, és még nem alakult valami civil szervezet a megrendszabályozásukra, mert ez színtiszta szélhámosság. Az biztos, hogy én nem fogok kifizetni semmilyen regisztrációs díjat. Inkább alszom az utcán.

Rezsivel együtt fizetünk majd vagy 700 fontot egy lerobbant kecóért, míg itt a kétszobás házunk csak 450 - de mindegy, meg kell lépni. Ahol drágább az élet, ott keresni, üzletelni is jobban lehet, plusz Tania is nagyobb eséllyel talál állást, mely esetben az ő fizetését egy az egyben félre tudjuk tenni. Az első év után kereshetünk magunknak majd egy igényesebb házat.  

Minden új kezdet nehéz - de minket mindig nagyon feldob. :) Alig várjuk már a jövő hónapot.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolgatunk.blog.hu/api/trackback/id/tr108882626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása