Blogolgatunk

Blogolgatunk

2016-08-04

2016. augusztus 04. - Sipulus

Most láttam csak, hogy a legutóbbi bejegyzésemet elfelejtettem élesíteni. Ejnye.

A téma még mindig költözés, most adogatjuk el a bútorokat, legalábbis a nagyját. A szintit, a biciklit, az egyik dupla matracot visszük, meg az összes konyhai cuccot, plusz ruhákat és könyveket. Az egész ér vagy kétezer fontot, szóval nincs igazán választásunk, vinni kell. Szállítót már találtunk 440-ért a Ushipen, ami szerintem egész elfogadható egy 800 kilométeres útért, pláne hogy még egy kompos átkelés is van benne. 

A bútorszállítás részét tehát sikeresen leszerveztük, de a bútor eladástól féltem, mert nem nagyon hittem benne, hogy egy hét elég lesz; de mióta felpakoltam a cuccot a Gumtree-re, minden nap kapok egy csomó emailt meg sms-t. A fene se gondolta volna, hogy a használt bútorra ennyire harapnak a népek... Kedd este elment egy szekrény, tegnap a haspad a súlyzókkal, és Tania eladott egy szekrényt, egy asztalt, meg két széket Angelának, a bolond brazilnak - ja, és szintén Tania elpasszolt egy kerti nyugányat a bútorszállító faszinak, aki Angela cuccáért jött. A feleségem egy eladó zseni, vétek a tehetségét parlagon hagyni. :)

Egyébként én is kezdek ráérezni az ízére: tetszik, hogy jönnek az emberek egymás után, és gyűlik a pénz a kasszában. :) Persze nyilván még jobb lenne, ha nem a saját bútorainkat adnánk el veszteséggel, de kedvcsinálónak nem rossz ez sem.

Ott lent Bournemouth-ban üzletelni fogunk, amint stabilizálódik annyira az anyagi helyzetünk, hogy merek majd kockáztatni néhány ezer fontot. Ez az állásosdi nem pálya, így soha nem jutunk egyről a kettőre. Három és fél év alatt csak hétezer fontnyi vagyont tudtunk összehozni, egy vicc. Pedig még takarékosan is élünk, nincs autónk, gyerekünk. Egyelőre a brazil szappanosdi ötlet a nyerő, de ha ez nem működik, kitalálunk mást. 

A terv az, hogy rendelünk Taniának egy kisebb, húsz kiló körüli csomagot, hogy azzal tesztelje, van-e natúr szappanra igény; ha igen, akkor rendelünk egy brutál mennyiséget hajóval. Utána kell nézni a szállításnak, vámnak, meg beletenni egy kis pénzt, ennyi. Esetleg alapítani egy céget, de talán megy anélkül is. Itt minden olyan egyszerű, gördülékeny - most, hogy belekóstoltam kicsiben, az üzletelés is annak tűnik...  

No, meglátjuk. Már csak egy hét, és megyünk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogolgatunk.blog.hu/api/trackback/id/tr698944088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása